Mitt mellan Bockkranen och Älvsborgsbron, där älven möter Färjenäsparken och Monsungatan tar slut, ligger bostadsrättsföreningen Salteriet. Vi är en förening som äger två, teglade huskroppar med totalt 61 bostadsrätter tätt inpå kajpromenaden, parkens grönska och Västra Eriksbergs mysiga kaféer och uteserveringar.

Det södra huset närmast vattnet består av sju våningar och det norra intill parken är åtta våningar högt. Båda våra hus har härliga gårdar samt garage och källare under varje byggnad. Som boende i Salteriet har du också tillgång till föreningen alldeles egna gym, vår bastu med relaxavdelning och gemensamhetslokal. Dessutom har vi en övernattningslägenhet som våra medlemmar kan boka och hyra för sina långväga gäster.

BRF Salteriet har fått sitt namn efter kopplingen till Salterigatan som ligger i den fina parken bakom föreningen. Husen uppfördes under 2018 och är ett av Riksbyggens mest välrenommerade bostadsrättprojekt. Det märks bland annat på den genomgående höga boendestandarden, våra stora balkonger och de generösa gemensamhetsytorna.